Om ALMA
  Massage för dig
  För företag
  För ökad medvetenhet
  Om behandlingarna
  Costa Rica Resor
Priset, polici och
anmälning
  Om Costa Rica
  Bra att ta med
  Min bakgrund
  Referenser
  Inspiration
  Här hittar du mig
  Aktuellt
 

Om Costa Rica

Klicka på bilder
för större version

Böljande kullar
I rengskogen
Casado
ÖL
Greta
Iguana
Scarlett Macaw
Monkey
Krokodiler
Epidendrum

Här är det vanligaste uttrycket pura vida – fritt översatt njut av det verkliga livet.
Vad är detta pura vida?

Surfare, fågelskådare, vandrare, naturälskare, solbadare, festprissar har alla funnit en gemensam nämnare nämligen Costa Rica. Havet är varmt, naturen är obeskrivligt rik på djur och växter, här finns många av världens mest orörda stränder och naturområden, livet är lugnt, ölen god och Costa Ricanerna – ticos- är mycket gästvänliga.

Costa Rica har inte haft en arme sedan 1948, undvikit despotiska diktatorer, militärkupper och interna oroligheter. Istället är det kännt för att 27 % av landet är skyddat och 14 % i form av nationalpark. Frodiga djungler med lekfulla apor, långsamma sengångare, exotiska fåglar, fantsifullt mönstrade fjärilar och gracila orkideér. Detta finner ni runt omkring er veranda i byn Drake, invid Nationalparken Corcovado i sydvästra Costa Rica, där vi bor i elva dagar.

I denna havsbukt är vattnet varmt, stranden övergår långsamt i spännande små orörda stränder mellan vulkaniska klippformationer. En stig slingrar sig i kanten av regnskogen som möter havet. Pelikaner, scarlett macaws, och fregattfåglar patrullerar dagligen stranden. Tucaner besöker palmerna runt vår veranda och ekorraporna leker på taket. Tar vi promenader kommer vi att se fjärilar, den vackra blå Morphon är bländande. I trädtopparna hör och skymtar vi howler monkey, i öppnare partier kan vi stöta på tapir, peccaries och se sengångare. Dagarna på havet ger oss möjlighet att till verkligen spektakulära upplevelser. Spotted dolphins, common dolphins, spinner, dolphins, bottlenose dolphins, knölvalar, orcas, sköldpaddor... läs och se mera på länken http://www.delfinamor.com/
Vi avslutar resan med att besöka Costa Ricas pärlor på den centrala platån med vulkaner, fantastiska floder och plantager. Här kan vi shoppa och se lokala hantverkare

När vi ligger i hängmattan, lyssnar till cikadorna, tittar på stjärnorna till havets brus efter dagar med dessa upplevelser kommer långsamt förståelsen av Pura Vida. Pura Vida vidgar sig mer och mer i oss.

 

HOME