Om ALMA
  Massage för dig
  För företag
  För ökad medvetenhet
  Om behandlingarna
  Costa Rica Resor
  Priset, policy och anmälning
 Om Costa Rica
  Bra att ta med
  Min bakgrund
  Referenser
  Inspiration
  Här hittar du mig
  Aktuellt
 
  Costa Rica Resan dag för dag

 

 

Tor 30 nov
Ni reser via Köpenhamn (ca 11-tiden) till Amsterdam. Där byter ni plan (bagaget är incheckat hela vägen). Ni lämnar Amsterdam vid 14-tiden, byter plan i Orlando, Florida. En skön bensträckare under tiden ni passerar immigrationskontrollen, innan ni fortsätter till San Jose. Där är ni framme vid 21-tiden. Exakta tider kommer så fort flygbolagen faställt sina flighter. Bokning av flygresan Europa - Costa Rica kan ni gör via Travel Expert, ange att det gäller denna resa! info@travelexperts.se Jag hämtar er på flygplatsen och vi åker till det lilla gemytliga hotellet Los Volcanes mitt i den söta staden Alajuelo, bara 3 km från flygplatsen.

Fre 1 dec
Efter frukosten tar vi det spektakulära inrikesflyget söder ut över Costa Ricas kust och regnskogar, efter 45 min når vi Drake Bay. Den väntade båten tar oss snabbt över den varma blå bukten till stranden vid byn Drake. Familjen Elizondo som sköter vårt hotel Mirador välkomnar oss och vi installerar oss i äkta Costa Ricanska bungalows omgärdad av regnskog med utsikt över havet. Idag njuter vi av att bara vara, bada, ligga i hängmattan, strosa runt och äta gott. Havets brus kommer att vagga er till sömns.

Lör 2 dec
Idag tar vi en stilla promenad på hemliga stigar genom regnskogen till ett ljuvligt litet vattenfall, dags för bad och lunch. I kväll kan vi planera inför morgondagens fria aktiviteter. Kanske en ridtur, vandring längst stranden för att utforska små ensamma badvikar, en kvällstur med ficklampor för att se Costa Ricas nattliv tillsammans med den excellenta entomologen Tracy ”the bug-lady” eller en dagstur till ön Cano Island för att dyka.

Sön 3 dec
En egen dag där ni själva har valt bland det som verkar mest lockande av alla olika aktiviteter.

Mån 4 dec
En dagstur till San Pedrillo, i nationalparken Corcovado. Vår guide kommer att leda oss i denna mest otillgängliga och därför bäst bevarade kustnära regnskogen i Central Amerika. Ett oförglömligt äventyr. Artrikedomen längst de vindlande stigarna slår oss med häpnad och kanske kan vi höra jaguaren muttra, eller se dess spår. Och visst det finns härliga vattenfall att svalkas oss i. Här kan ni se några bilder http://www.4windstravel.com/shows/costaric/corcovad.html

Tis 5 dec
Vi tar båten till stranden Bahia Paradiso, just det ett paradis. En egen lugn vik med ett hav så varmt att vi kan snorkla i timmar. Vill ni så guidar jag er gärna tillbaka längst en dold stig men är ni trötta i benen efter gårdagens äventyr kan ni ta båten tillbaka.

Ons 6 dec
Nu är det äntligen dags att möta delfinerna och valarna. Två skrattfyllda dagar på havet för närkontakt med dessa underbara djur. På länken http://www.delfinamor.com/ under rubriken Wild dolphins and whale encounters kan du själv läsa om de olika arterna och se bilder på dem. Har vi tur kan vi höra en knölvalshannes uppvaktande sång. Här möts valar från både södra och norra halvklotet för att sjunga.

Tor 7 dec
Vi får se vilka arter vi möter idag. Och om fregattfåglarna leker med oss på den fartfyllda båtfärden hemmåt. Som vår marinbiolog som guidar oss brukar säga – låt oss se om vi kommer hem innan solnedgången; att se delfiner får en att lätt glömma tid och rum.

Fre 8 dec
Nu är det dags för bara vara dagar. Vi kan skriva vykort, bada …

Lör 9 dec
…kanske hyra en kanot, fotografera några vackra orkideer…

Sön 10 dec
…bada...eller ta den där turen som började locka…gå till hängbron…(fråga mig om vägen eller så guidar jag er gärna)

Mån 11 dec
…nåväl en av dagarna kommer vi att ta en båtfärd i Sierpes mangrove träsk – här finns det fåglar…

Tis 12 dec
Efter frukosten tar vi farväl av familjen Elizondo, och tar båten till lokalflyget, ser Costa Rica från luften och landar i lilla Alajuelo igen. Los Vulcanos välkomnar oss. Eftermiddagen passar till lite shopping, vi bor precis vid marknaden. Passa på att frossa i frukter som ni aldrig sett tidigare. Vi äter middag tillsammans på någon rekommenderad restaurang i stan.

Ons 13 dec
Lucia – ja vi kommer att besöka några av Costa Ricas Highlights idag. Vi blir hämtade av våra guider och reser genom kaffeplantager som producerar det berömda kaffet. Färden går mot La Paz vattenfallsträdgårdar. Här faller floden Rio La Paz 1400 meter på mindre an 8 km längst randen av vulkanen Poàs. I denna trädgård vindlar sig stigarna runt vattenfallen som med sin skönhet renar oss andligt och bokstavligt. Fjärilar med de mest spektakulära former och färger finns i fjärilsträdgården. Och kolibrier kommer så nära att vi hör dess vingsurr. Nu sliter vi oss ur denna förtrollande trädgård för ännu en Highlights. White water rafting – forsränning, vi väljer klass tre i floden Sarapiqui, endast det bästa är gott nog. Våra guider visar allt vi behöver veta och lära för en äventyrlig men säker färd. Läs gärna på länken nedan om alla detaljer som ni kan tänkas undra över. http://www.centralamerica.com/cr/tours/treasures.htm Här slipar vi samarbetet i forsarna men det finns ändå tid att se djurlivet längst stränderna. Lunchen tar vi längst en strandkant och när vi kommer fram väntar dusch och ombyte till torra kläder innan vi i stilla mak åker mot staden. Vi passerar genom Braulio Carillo National Park i vars gömda skogar jaguaren fortfarande lever. Vilken Luciadag!

Tor 14 dec
En dag för oss själva för att samla oss för hemresan. Ni kan om ni vill besöka den lilla artistbyn Sarchi. En turistfälla? Jag vet inte men här finns trähantverkare sen generationer och många är mycket duktiga. Lokalbussen kostar 0.5 US dollar och åkturen tar 30 min till Costa Ricas kändaste artister.

Fre 15 dec
En gemensam frukost med nyvunna vänner och så börjar hemfärden. Glöm inte att spara 30 US dollar för flygskatten på flygplatsen. Vid 12-tiden åker vi taxi till flygplatsen – det tar lite tid där – tänk Pura Vida, småprata om alla härliga minnen och se fram emot berättarkvällar därhemma. Nåväl, snart är vi på väg mot Europa, Amsterdam och vidare till Köpenhamn. Välkommen hem igen!

Vi gör enkel yoga / meditation dagligen om ni vill, ni får även en massagebehandling.

Dagsturerna kan byta plats beroende på väder och djurens aktivitet.

 
 
HOME